Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.
Célunk, hogy megszülessenek
a kívánt, tervezett gyermekek.

Média - Blog - Közlemény
Tudj meg többet rólunk a médián keresztül... »

Kopp-Skrabski-díj szavazás végeredménye
A díjazottak megtekintése... »

Csatlakozz hozzánk!
Legyél az önkéntesünk, a Mozgalomnak szüksége van Rád... »

Te mit tehetsz?
Örülünk, hogy itt vagy! Ez azt jelenti, hogy fontosnak tartod célunkat...»

Családbarát helyek
Ajánlj Családbarát helyet! Országos adatbázisunk folyamatosan bővül... »

Családbarát Kórházi Osztály 2018

Pályázati felhívás:

A „Családbarát Kórházi Osztály 2018” pályázat alapítói:

A Kopp Mária professzor asszony által alapított Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, az Év Családbarát Vállalata-díj alapítója, és a magyarországi kórházakat tömörítő Magyar Kórházszövetség célkitűzése jelen pályázattal, hogy a kórházi szférában már meglévő család- és emberbarát jó gyakorlatokat minél szélesebb körben megmutassa. Célunk, hogy a családbarát szemlélet minél inkább elterjedjen, ezzel segítve a kórházi dolgozók jobb munka-magánélet egyensúlyát, nagyobb megbecsülését valamint a betegek és hozzátartozóik minél emberibb kiszolgálását.

Különös jelentőséggel bírnak a kórházi osztályok, ahol a munkatársak és a betegek a bőrükön érzik az intézmény családbarát szellemiségének előnyeit.

A pályázat, a címek és díjak átadása arra is lehetőséget biztosít, hogy családbarát együttműködések megszületését támogathassuk a családbarát kórházak és családbarát vállalatok között.

A családbarát szemlélet napjainkra a humán erőforrás szempontjából sikeres és fenntartható intézmény egyik záloga. Segítheti a pályaválasztásnál és azt követően a fiatalok orientációját, feltétele a meglévő, jól képzett és gyakorlott munkatársak megtartásnak, testi-lelki egészsége megőrzésének.

A családbarát szemléletű szervezet a modern kor követelményeinek és a fiatal munkaerő elvárásainak megfelelő vezetési technikákat feltételez, ezért különösen fontos ezen szervezetek bemutatása, példaként állítása.

Mindezek mellett pedig ezek az intézmények harmonikusabb gyógyulási folyamatot biztosítanak a betegek és hozzátartozóik számára.

A pályázat elsősorban a családbarát szemlélet szervezetet, döntéseket, napi életet átható voltát (beágyazottságát) vizsgálja, nem az anyagi ráfordításokat helyezi fókuszba.

Jelen pályázattal családbarát kórházi osztályok jó gyakorlatait kívánjuk kiemelni, de a cím hozzásegítheti az egész intézményt ahhoz, hogy Családbarát Kórház-díjban részesülhessen az alábbiak szerint:

Családbarát Kórház 2019-díj:

  • A Családbarát Kórház –díj pályázat első alkalommal 2019- évben kerül meghirdetésre.

  • A díj elnyerésének feltétele a kórházi díjra beadott pályázat mellett összesen legalább három kórházi osztály családbarát minősítése adott évre és az azt megelőző évre vonatkozóan.

  • A díj Kopp Judit szobrából készített bronzöntvény. - A díjjal együtt egy tábla és egy matrica jár a díjazott részére. - A díjra, táblára és matricára felkerülő felirat: „Családbarát Kórház”, valamint az adományozás éve.

Családbarát Kórházi Osztály 2018-díj:

  • A Családbarát Kórházi Osztály –cím pályázat 2018-ban első alkalommal kerül meghirdetésre.

  • A pályázatnak két része van, az első fejezet a kórházi osztály, mint gyógyító-szolgáltató, a második fejezet a kórházi osztály, mint munkahely család- és emberbarát működését vizsgálja

  • A cím egy tábla, melyet az osztály folyosóján, várójában vagy egyéb jól látható helyen lehet kihelyezni. - A tábla mellett egy matrica jár a címet nyert osztály részére - A táblára és a matricára felkerülő felirat: „Családbarát Kórházi Osztály”, valamint az adományozás éve.


CSALÁDBARÁT KÓRHÁZI OSZTÁLY 2018 PÁLYÁZAT
BEKÜLDÉSI HATÁRIDEJE: 2018. MÁRCIUS 19.
PÁLYÁZAT BEKÜLDÉSE: ELEKTRONIKUS FORMÁBAN, balansz@haromkiralyfi.hu e-mail címre
EREDMÉNYHIRDETÉS: 2018. ÁPRILIS 24-én A Magyar Kórházszövetség 2018 tavaszi konferenciáján

Kérdés esetén írjanak a következő e-mail címre: balansz@haromkiralyfi.hu

Előző oldalra »  •  Főoldalra »

Aktuális programjaink országosan

Még több program megtekintése

Interaktív

Videó galéria

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Elfogadom az adatvédelmi szabályzatot!